НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Петковић: Дудаковић одавно требао бити у затвору

07/08/2023

Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је да је оптужени ратни злочинац Атиф Дудаковић већ одавно требао бити на издржавању затворске казне, а не на слободи и у позицији да савјетује бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића.

 

 

– Да у БиХ истрага за ратни злочин не траје 30 година, Дудаковић би сада био на издржавању казне затвора. Нажалост, чак и када је подигнута оптужница, Суд БиХ је одбио приједлог за одређивање притвора, вјероватно како би са слободне могао да савјетује Бећировића како да настави путем на коме је он био”, рекао је Петковић реагујући на јучерашњи састанак Дудаковића и Бећировића у Бихаћу.

 

Петковић је оцијенио да је БиХ земља апсурда, у којој је понос састати се и славити ратни злочин са оптуженим.

 

– БиХ је земља у којој је, нажалост, будућност неизвијесна – изјавио је Петковић за Срну.

 

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састао се јуче у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, коме се пред Судом БиХ суди за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, те му је “одао признање за допринос у борби за одбрану БиХ”.

 

Атиф Дудаковић и петнаесторица припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије оптужени су за злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

 

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести