НОВОСТИ

Петковић: Имамо доказе да су Срби у Бањској мучки и хладнокрвно убијени!

28/09/2023

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је на ванредној конференцији за медије да Еулекс није учествовао у истрази након сукоба у селу Бањска јер је косовска полиција жељела да скрије одређене доказе и истину – да су Срби хладнокрвно и мучки убијени од стране косовске полиције.

 

 

Петар Петковић каже да је сазвао ванредну конференцију за медије како би упознао домаћу и међународну јавност о свему што се дешавало током сукоба у Бањској и саопштио зашто је косовска полиција одбила да Еулекс учествује у истражним операцијама након трагичних догађаја.

Петковић тврди да је Србија дошла до поузданих информација, доказа, фотографија и живих ријечи заштићених свједока о томе шта се дешавало у Бањској.

“Бојан Мијаиловић, отац двоје дјеце, супруг и син, хладнокрвно и мучки је убијен након што је био лакше рањен, пао на земљу и предао се”, каже Петковић.

Истиче да је Мијаиловић тако беспомоћан “овјерен у главу” од стране косовске полиције.

“Имамо све доказе, имамо заштићене свједоке, они су спремни да идентификују све Албанце убице који су учествовали у бруталном убијању Срба у мјесту Бањска”, каже Петковић.

Наглашава да је зато кључан захтјев Србије да се формира независна комисија и да међународни стручњаци заједно са српским патолозима прегледају доказе и изврше обдукцију тијела убијених Срба.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести