НОВОСТИ

Петковић: Косовска полиција тукла и малтретирала све ухапшене Србе

20/06/2023

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је данас да је официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић посјетио данас неосновано ухапшене Србе са КиМ који се налазе у притворним центрима у Подујеву и у Гњилану и том приликом се увјерио да је косовска полиција малтретирала и тукла све ухапшене Србе.

 

 

– Он је у Гњилану посјетио Радоша Петровића, Душана Обреновића који су ухапшени 29. маја, а у Подујеву је посјетио и Милуна Миленковића Лунета, Немању Влашковића, Далибора Спасића, али и Милована Божовића који је ухапшен почетком априла ове године – рекао је Петковића на ванредној конференцији за медије.

Додао је да је Павићевић, који је тренутно на путу за Београд и да ће о свему сачинити званични извештај, установио да је косовска полиција посебно малтретирала и тукла ухапшене приликом привођења и одвођења у притворне центре.

– Озбиљне повреде су задобили неки од њих. Нарочито Душан Обреновић и Милун Миленковић Луне. Иначе и сада колико је прошло од хапшења свих Срба и даље су повреде видљиве. Нарочито код Лунета и Душана Обреновића – навео је Петковић.

Додао је да је Павићевић рекао и да Миленковић има и шавове по глави, модрице испод очију и да су трагови насиља и пребијања на његовом тијелу видљиви.

– Тукли су га док су га испитивали, док је сједео везан на столици. Чак су у једном тренутку љекари тражили да Луне иде на снимање главе. Приликом хапшења је специјалац РОСУ је кундаком више пута ударио у главу Лунета и био је покривен бијелим покривачем да се то не би видјело приликом одвођења – рекао је Петковић.

Истакао је да су сада ухапшени Срби добро, али и упозорио да ће многима остати трајни ожиљци који ће остати.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести