НОВОСТИ

Петковић: Курти неће да смијени своје лажне градоначелнике на сјеверу

12/12/2023

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оцијенио је данас да одбијање лажних градоначелника премијер самопроглашеног Косова Аљбина Куртија и њихових тзв. предсједника Скупштина општина да приме захтјеве за разрјешење и приступе формирању иницијативних одбора за смјену у општинама на сјеверу, показује да Курти нема намјеру да смијени своје нелегитимне и нелегалне градоначелнике.

 

Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

 

Како се наводи у саопштењу Канцеларије, на то је Канцеларија упозоравала од само почетка, као и да то показује да Курти наставља да гази демократију и права српског народа.

– Због тога се, од тренутка када су Срби са сјевера покренули иницијативу за разрјешење четворице “гаулајтера”, Курти служи свим могућим препрекама и триковима, не би ли такав процес осујетио и спријечио, јер жели да настави са својом политиком терора и институционалног насиља над нашим народом – рекао је Петковић, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Додаје се да Курти чак најбруталније крши сопствене прописе које је донио и преко својих намјештеника шаље “немушта” обавјештења и одбијенице, не би ли их што дуже сачувао на власти, како би са тих позиција могли да наставе да доносе антисрпске одлуке са 3,5 одсто подршке на изборима.

Према његовим ријечима прошло је готово шест мјесеци како су земље чланице ЕУ недвосмислено од Куртија затражиле да деескалира ситуацију на сјеверу Косова и Метохије и повуче конкретне кораке у циљу нормализације односа, а да је један од главних захтјева да његови “гаулајтери” морају да напусте своје позиције и да политичка воља већинског српског народа буде уважена.

– Зато сам посјету Бриселу искористио и да о свему и директно обавијестим посредника у дијалогу Мирослава Лајчака и још једном укажем на Куртијево аутократско опхођење и манир да у обрачуну са Србима не бира средства – рекао је Петковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести