НОВОСТИ

Петковић: На предмету против Додика показаће се сав апсурд наметања закона

11/11/2023

Посланик Уједињене Српске у Представничком дому Парламента БиХ Милан Петковић изјавио је да ће се на предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика показати сав апсурд наметања закона од странаца.

 

 

Петковић је оцијенио да је апсурд једина ријеч којом се може описати судски процес против предсједника Републике и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

“Овдје се очито ради о монтираном процесу који се води по наметнутом закону. Као такав неће бити признат и ући ће у анале као један монтиран процес против легалног и легитимног предсједника Републике Српске”, рекао је Петковић новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да Република Српска неће признати Кристијана Шмита за високог представника док не буде именован од Савјета безбједности УН.

Говорећи о приоритетима из европског пута БиХ, Петковић је истакао да је владавина права питање свих питања када се говори о приступању БиХ ЕУ.

“Ту, прије свега, мислим на укидање институције високог представника која намеће право и закон у БиХ. Ту је, да тако каже, и нестанак страних судија из Уставног суда БиХ јер нема владавине права када право дијеле странци”, навео је Петковић.

Кометаришући Шмитову изјаву да би понекад волио бити као бивши високи представник Педи Ешдаун, Петковић је подсјетио да је Ешдаун на ту функцију био именован од Савјета безбједности УН, а да Шмит није и да зато његове одлуке не вриједе.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести