НОВОСТИ

Петковић: Непотребна сједница, напад на повратнике није у надлежности Парламента

17/09/2023

Посланик Српског клуба у Представничком дому парлементарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је да је апслолутно непотребна хитна сједница на којој би се расправљало о наводној угрожености права повратника бошњачке националности у Републици Српској, јер се тиме ништа не може ријешити, с обзиром да то није у надлежности парламента БиХ.

 

 

Петковић је Срни рекао да је могуће да постоје појединачни инциденти, али да је њих много више према Србима у Федерацији БиХ.

– Лично знам за велики број угрожавања права Срба у општинама Петровац, Дрвар и Гламоч, а да не говоримо о неким другим локалним заједницама. Бранио сам поједине Србе из ФБиХ које су власти оптуживале и покушавале да их оптуже и осуде за кривична дјела која нису починили, већ су само испољавали своја вјерска и национална осјећања – нагласио је Петковић.

Према његовим ријечима, увијек је било и биће одређених инцидената, а уколико их и има, онда то треба препустити правосудним институцијама, а не да Представнички дом о томе расптравља, јер се тиме само жели и даље ширити некаква мржња и нетрпељивост у БиХ.

– Сматрам да се тим ништа не може ријешити, поготово, јер то није надлежност парламента БиХ. Само ћемо потрошити још један дан и засједање Представничког дома о теми која није и не треба да буде на дневном реду – истакао је Петковић.

За четвртак, 21. септембра, заказана је хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој би посланици требали да разматрају приједлог мјера и активности на побољшању безбједности повратника у БиХ.

Група бошњачких посланика затражила је да Представнички дом разматра, како су форумулисали, “учестале нападе на повратнике” на територији Републике Српске и приједлог мјера и активности на побољшању њихове безбједности у цијелој БиХ.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести