НОВОСТИ

Петковић: Ратна застава на Влашићу – подсјећање на злочине такозване Армије БиХ

17/09/2023

Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је да постављање ратне заставе под којом се борила такозвана Армија БиХ на Влашићу сигурно не шаље поруке суживота и мира у БиХ, већ подсјећа Србе, али и неке друге народе на злочине које је та војска чинила.

 

 

– Влашић је туристичко мјесто у које многи Срби долазе и проводе вријеме, а неки имају и своју имовину и сигурно је да се неће угодно осјећати када буду гледали у ту заставу – рекао је Петковић, преноси Срна.

Према његовим ријечима, има других ствари које треба рјешавати, а везане су за Влашић, попут поврата одузете имовине.

– Знамо да до данас није ријешено имовинско питање, односно није враћен хотел на Влашићу који је запаљен и изгорио је, а власништво је града Бањалука – подсјетио је Петковић.

Он је истакао да би било боље да се власти Травника и Средњобосанског кантона баве другим темама.

– Било би боље да разговарамо о томе у наредном периоду, а постављањем оваквих застава само се провоцирају други народи – поручио је Петковић.

Приликом подизања ратне заставе такозване Армије БиХ на Влашићу у оквиру манифестације “Дани побједе, дани поноса”, начелник општине Травник Кенан Даутовић изјавио је да ће “сви Бошњаци бескомпромисно бранити БиХ уколико буде потребе за тим”.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести