НОВОСТИ

Петровић у паници због могућег опозива

23/01/2023

Страх од опозива последњих дана, градоначелник Бијељине испољава највише кроз говор мржње тврде у бијељинском СНСД-у. На народ се најчешће позива, али су они који не гласају за њега лопови, и непоштени. Такве ставове износи и на друштвеним мрежама.

 

 

“У Бијељини у наредном периоду биће јасна народна борба против зла, борба између добра и зла, између поткупљивих и непоткупљивих, између поштених и непоштених, између правде и неправде. Из читаве Републике Српске доћи ће људи са срцем и храброшћу да се изборе са батинашима, преварантима, лоповима”, пише Љубиша Петровић.

Очигледно је присутан страх од губитка, каже предсједник Скупштине града. Увреде каже, које износи на рачун неистомишљеника су до сада невиђене

“Политичке неистомишљенике назива хијенама, курјацима, штеточинама, гдје људе који гласају за неке политике које њему нису блиске назива непоштеним, поткупљивим, гдје ће се оставити неки траг у снијегу свих оних који гласају против њега, дакле потпуно једно непримјерено понашање. Одлучивање референдумско о останку у својој фотељи, останку на функцији представља као борбу добра и зла. Мислим да је то један до сада потпуно невиђени ново”, каже Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

Своје залагање за народ посебно је исказао приликом недавних проблема са водостајима. Одбијање сарадње са државним институцијама у случају када су грађани били у опасности од поплава, обмањивање јавности да је на терену,да се зато не јавља премијеру док је био на слави ПДП-а, сигурно није добар пут каже предсједник Скупштине града.

“Ви у ванредној ситуацији не желите да комуницирате са институцијама које су надлежне, да вам помогну да сарађујете, дакле ви апсолутно то себи не смијете дозволити, настарану нека политичка мржња и анимозитет за људе који нису из исте политичке опције, ви морате сарађивати у интерсу људи које представљате”, каже Ђурђевић.

Грађани Бијељине кажу да последње двије године чекају да се нешто деси, али да осим мањих пројекта ништа нису видјели. Предсједници Мјесних заједница тврде да су запостављени.

“Сматрамо да ове двије године колико је на челу града Бијељина стагнира, блаже речено стагнира, да не кажемо да иде уназад. Градоначелник мора бити свјестан да су Савјети МЗ изабрани легално, нас нико није именовао па да нас он игнорише. Ми смо изабрани од стране наших комшија. Од априле и избора савјета МЗ индикативно је то игнорисање захтјева, потреба. Не можете бити на челу града, а вући на једну страну само”, каже Владимир Радуловић, предсједник МЗ Богдановићи.

У Бијељини је процедура о опозиву покренута, а градоначелник до петка има рок да се изјасни о томе, након чега предлог иде на скупштину.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести