НОВОСТИ

Почео Сабор СНСД-а у Добоју

30/09/2023

У Добоју је почео седми Сабор СНСД-а којем присуствује више од 1.500 симпатизера ове странке, као и велики број гостију из Србије, Црне Горе, Македоније, Мађарске, те партнера из Српске и Федерације БиХ.

 

 

На сабору ће бити изабрани предсједник странке, нови сазив Главног одбора, те Статутарна и Надзорна комисија.

Сабор је почео интонирањем химни Републике Српске и Србије, “Моја Република” и “Боже правде” на стадиону спортских игара у Добоју.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да СНСД има више од 200.000 чланова, те да ће на Сабору на који је позван 1.001 делегат и коме ће присуствовати више од 1.500 симпатизера, бити награђени угледни чланови странке, они који су важни за ову организацију и синоним су СНСД-а.

Он је навео да су општински одбори СНСД-а као једини приједлог за предсједника странке доставили његово име, о чему ће бити одлучивано на данашњем Сабору.

Додик је поручио током обраћања да СНСД не одустаје својих циљева.

“Ми смо најмоћнија странка српског народа у Српској и БиХ”, навео је Додик.

Сабору присуствују предсједавајућа радног Предсједништва СНСД-а Жељка Цвијановић, члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац, члан Главног одбора СНСД-а Срђан Амиџић, лидери Социјалистичке партије Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, ДЕМОСА Недељко Чубриловић, ДНС-а Ненад Нешић, Социјалистичке партије Српске Горан Селак, предсједници Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић и Српске напредне странке Милош Вучевић, амбасадори Русије у БиХ Игор Калабухов и Кине Ђи Пинг, као и министри у Влади Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести