НОВОСТИ

Пол Антоан отворено: Не подржавам Србе јер их волим, већ због истине

30/10/2023

За тренутну ситуацију на КиМ, Антоан каже да је доста деликатна.

 

 

“Тензије се мало смирују, али Курти води доста агресивну политику. Стално поставља ултиматуме. Није за компромис и дијалог. Није учествовао у рату и не зна шта то значи. Зато га није страх да уђе у конфликт због регистарских таблица. Београд је, с друге стране, све учинио да се тензије смање”, оценио је.

На питање да прокоментарише то што ЕУ кривицу сваљује на обје стране, Антоан каже да се у Бриселу воде двоструким стандардима.

“Кад Срби мрдну прстом, то није у реду, када Албанци помјере цијелу ногу, то им не смета. Од Београда се тражи да престане с реториком у којој се истиче да је Косово српско. У реду, али онда треба казати да је Гвантанамо кубански или објаснити да Република Српска није у БиХ. Шта ћемо са Кримом и Русијом? Не могу да постоје једна правила за Украјину и САД, а друга за Србију”, наводи.

На питање да ли вјерује да ће се поштовати постигнути споразуми, Антоан каже да Приштина никада није поштовала договорено, док је српска страна примијенила своје обавезе из Бриселског споразума.

Истиче да ни НАТО не поштује договоре јер полицијске снаге Косова немају право да иду на сјевер без њиховог одобрења.

“Албанци с Косова не поштују ни сопствени устав, који им не дозвољава да имају војску. Потписују све што могу да потпишу, али ништа не поштују. Не држе ријеч. ЗСО никада није формирана. Њихов аргумент да се ради о ‘новој Републици Српској’ апсолутно не стоји”, додаје.

Закључује да не подржава Србе јер их воли, већ истину.

“Волим српски народ, али када би ми моји српски пријатељи рекли, на примјер, да у Македонији или Аустрији постоји нека територија која им припада, не бих се сложио с њима. Истина је да је Косово историјски српска територија и да су Срби тренутно прогањани на Косову. И не само Срби. Погледајте мој случај”, додаје.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести