НОВОСТИ

“Постоје докази да је Шмит припадник нацистичких структура”

08/12/2023

Кристијан Шмит, који се лажно представља као високи представник, покушава бити џелат Републике Српске, истакао је директор Центра за друштвено-политичка истраживања Душан Павловић.

 

 

“Шмит покушава да стави омчу на врат Републици Српској. И он није више туриста. Он покушава да буде џелат Републике Српске. Ко му је дао овлашћења, ко га је наговорио да покуша да буде џелат? То је сад друго питање. Он је пристао да буде џелат, али без легитимног основа”, додао је Павловић.

Гостујући у трећој епизоди подкаста “Граница постоји”, која ће бити емитована данас у 18.00 часова на Јутјуб каналу “Граница постоји”, Павловић је изнио повезаност Шмита са нацистичком идеологијом.

“Ми смо објавили на сајту Центра за друштвено-политичка истраживања прије неких два мјесеца материјал од 10-12 страница са свим доказима његове припадности нацистичким структурама у Њемачкој позивајући се искључиво на њемачке изворе. У Бундестагу је вођена расправа о тој теми, постоје видео-снимци, као и други докази да је он припадник нацистичких структура. Како ће он то сад да дефинише?”, упитао је Павловић.

Он је рекао да је Шмит на конференцији за новинаре након сједнице Савјета за имплементацију мира БиХ признао да није легитимно изабран.

“Очигледно је ријеч о човјеку који лаже, који се лажно представља, који је малициозан или је, како би неко од нашег народа рекао, битанга. Можда јесте, можда није, не знам. У принципу човјек који је јако слабог карактера, а изгледа и интелигенције”, оцијенио је Павловић.

Он је нагласио да је “црвена линија” прекорачена и за то ће неко одговарати.

Подкаст се емитује сваког петка у 18.00 часова и наставак је активности подршке институцијама Републике Српске исказаним кроз народне протесте који су 17 пута организовани на граници између Републике Српске и сусједне ФБиХ.

Остале Вијести