НОВОСТИ

Радановић: Тужбе против медија који шире мржњу

24/12/2023

Одбор за заштиту права Срба је поднио захтјеве Првом, Другом и Трећем основном тужилаштву у Београду, Вишем јавном тужилаштву у Београду и Републичком јавном тужилаштву у Београду за провођење истраге против појединих медија, више активних политичара и НН лица због тога што су Срби из Републике Српске и региона у посљедњих неколико дана представљени као бирачи који противзаконито користе бирачко право у Београду, рекао је предсједник тог удружења Ђорђе Радановић, гостујући у нашем Јутарњем програму.

 

 

– Намјера је да покренемо тужбе против медија који шире мржњу. Актуелна власт Србије никада није више помагала браћу с друге стране Дрине, како у Републици Српској, тако и у ФБиХ, гдје је дошла значајна помоћ за четири опоштине, као и Мостар. Тражимо од Тужилаштва да се покрену кривични потпупци јер је срамотно колика је штета нанесена српском народу у Републици Српској – истакао је Радановић.

Радановић истиче да је у прошлој години  у ФБиХ забиљежен 61 вјерски мотивисан напад на Србе, а у текућој години чак 64 напада.

– Ту убрајамо напад на старицу од 80 година, порушено гробље на Возући, гдје у посљњдњих пет година нестане најмање један Србин у току године, а још ни један нестанак није расвјетљен. Претпостављам да на Озрену постоји групација вјерских фанатика, која и 30 година након ратних сукоба и даље понаша као да је 1995. година – поручио је Радановић.

 

Остале Вијести