НОВОСТИ

Сабор СНСД-а у Добоју; Додик: Не одустајемо од својих циљева

30/09/2023

У Добоју је у току Сабор СНСД-а. Присуствује и предсједник ове странке Милорад Додик.

 

 

Сабор је почео интонирањем химни Републике Српске и Србије, “Моја Република” и “Боже правде”.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је током обраћања да СНСД не одустаје својих циљева.

– Ми смо најмоћнија странка српског народа у Српској и БиХ – навео је Додик.

Предсједавајућа радног Предсједништва Сабора СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је веома важно сачувати снагу СНСД-а како би СНСД чувао снагу Републике Српске за вријеме које долази и у којем ће се преламати многи процеси.

Цвијановићева је рекла да се 7. Сабор СНСД-а одржава у времену које је изузетно тешко и сложено, не само у БиХ, већ и у регији, цијелој Европи, али и на глобалном плану, а уз то је и обојено разним непринципијелним понашањима и разним страним уплитањима и манипулацијама с којима се, нажалост, и даље морамо борити.

Сабору присуствују и лидер СНС-а Милош Вучевић, као и предсједник СПС-а Ивица Дачић.

Пристуан је и амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов, као и амбасадор НР Кине Ђи Пинг.

Сабору присуствују предсједавајућа радног Предсједништва СНСД-а Жељка Цвијановић, члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац, члан Главног одбора СНСД-а Срђан Амиџић, лидери Социјалистичке партије Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, ДЕМОСА Недељко Чубриловић, ДНС-а Ненад Нешић, Социјалистичке партије Српске Горан Селак,

Подсјећамо, на Сабору ће бити изабран предсједник, Главни одбор и Статутарна и надзорна комисија СНСД-а.

– СНСД је највећа организацију са више од 200 хиљада чланова, а на Сабор је позвано више од 1.000 делегата, као и више од хиљаду и по симпатизера и значајан број гостију из Србије, Црне Горе, Македоније, Мађарске, партнера из Српске и Федерације БиХ – рекао је раније лидер странке Милорад Додик.

Он је изјавио да су општински одбори ове странке као једини приједлог за предсједника странке доставили његово име, а о чему ће бити одлучивано на Сабору у Добоју.

Остале Вијести