НОВОСТИ

“Сарајево је и данас етнички подијељен град”

17/06/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је пратио бијес који се испољава због његове изјаве у вези Сарајева током рата, те поновио да је то етнички подијељен град који никада није био опкољен, ни блокиран.

 

Милорад Додик Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

 

“Сарајево је етнички подијељен град и данас – у смислу Источно Сарајево и федерално Сарајево”, рекао је Додик и подсјетио да у Сарајеву нема 150.000-160.000 Срба који су били прије рата те да су борбене линије биле у самом граду – Лукавица, Грбавица, гдје је до Дејтонског споразума било српско и да су то Срби одбранили.

Да је било блокирано, како је могла, каже Додик, да долази храна и остале ствари.

“Како се то могло дешавати ако је, како они кажу, било у блокади. Како су могли све вријеме рата да се спуштају авиони на аеродром у Сарајеву, како онда може да буде опкољен град”, рекао је Додик.

А други ентитет никада није хтио да спроведе одлуку Дома за људска права да се бави питањем страдања Срба у Сарајеву, што потврђује чињеницу да они желе да се баве лажима, а не истином.

Бошњаци каже, Милорад Којић хоће да наметну да је овдје била агресија. Пита и да ли су Срби извршили агресију на себе и своја вјековна огњишта?

“Оно што јесте чињеница и оно што је важно, а што се прећуткује од стране тог Сарајева, јесте, да је 7.000 хиљада Срба страдало на Сарајевско-романијској регији. Да су Срби из Сарајева етнички очишћени”, каже Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Они никада неће признати истину да су Срби чинили половину становника тог града, порука је из Српске.

Ти исти Срби су у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату бранили своје домове од Зелених беретки, такозване Армије БИХ и других паравојних јединица.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести