НОВОСТИ

Сарајевско медијско манипулисање изјавама: Шта је Додик заиста рекао о статусу Хрвата у БиХ?

13/12/2023

Обраћање предсједника Републике Српске Милорада Додика на конференцији “Поштовање суверенитета и Дејтонског споразума”, посебно дио о статусу Хрвата у БиХ заболио је политичко-медијско Сарајево. Тако су “изврнули” изјаву у којој је предсједник Додик указао на чињеницу да се вишегодишњим урушавањем Дејтонског мировног споразума развлашћује Република Српска, али и права Хрвата у БиХ.

 

 

“Јачање унитаризације БиХ доводи до расељавања Срба са ових простора. Данас су већ Хрвати у БиХ маргинална мањина, због пописа из 2013. години“, навео је између осталог Додик.

 

Указао је да су бројни покушаји да нам се укине слобода и да се то дешава и када је у питању рушење Дејтонског споразума. Упозорио је да дио Запада покушава да Дејтонски споразум представи као прелазни документ и да је и лично свједочио таквим догађајима.

“Ја сам то схватио када сам са Харисом Силајџићем био на састанку код Николаса Брнса. Силајџић је Брнса тада подсјетио и на обећање да ће разградити Дејтонски споразум и направити, како је рекао, функционалну и унитарну БиХ. Брнс му је одговорио: ‘Зар не видите да то радимо’“, рекао је Додик.

Додик је поновио да Република Српска не прихвата такву БиХ.

“Ако је могуће вратите нас на слово Дејтона, ако није могуће, ми нећемо да живимо у овој земљи и имамо право на самоопредјељење“, поручио је Додик.

Остале Вијести