НОВОСТИ

Састанак опозиције без Јелене Тривић

24/07/2023

Народни фронт и даље нема своје мјесто у остатку опозиције. Мјеста за Јелену Тривић није било ни на јучерашњем састанку опозиције у Источној Илиџи.

 

 

Домаћин је био СДС.

На питање зашто на састанку опозиционара нема Народног фронта, одговарају да нису били позвани.

Састанак је наводно организован само за странке које имају посланике на нивоу БиХ.

“Наравно да би била позвана да има посланика на нивоу БиХ. Као што сам рекао ради се о састанку парламентарних партија”, рекао је Маринко Божовић.

Да су СДС-овци позвали Тривићку, питање је ко би се други одазвао.

Небојша Вукановић и Тривићка заратили су већ неколико пута. Што се Вукановића тиче, Тривићка ће морати још да се доказује.

“Они су наравно бирали и теме састанка и ко ће бити на њему. Што се тиче Јелене Тривић и Народног фронта она није била на овом састанку. По мом мишљењу њој врата опозиције нису затворена. С том да она треба доказати опозициони легитимитет”, каже Вукановић.

Ипак, Тривићка је у најгорим односима са странком коју је напустила.

ПДП је остао без више чланова и одбора, а пале су и тешке ријечи. Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић још не размишља о сарадњи са Народним Фронтом.

За тако нешто морао би, како каже, да прогута горке пилуле.

“То је толико далеко. Толико је удаљено. Толико је унесено политичког немира. Али смо свјесни исто тако да у оваквом политичком систему гдје не постоји други круг, као у Србији, Црној Гори и Хрватској. Гдје се све дешава на дан избора. Мислим да смо ми сви свјесни одговорнсоти у којој се налазимо да је наша обавеза да гутамо горке пилуле”, рекао је Бореновић.

То што су одбачени од дијела опозиције, Народном фронту мања је брига. Само што су се појавили на политичкој сцени, а већ су изгубили неколико чланова Предсјендиштва странке.

Недавно је Тривићку напустио и народни посланик Александар Трнинић.

На наша питања ће каже одговорити након одмора. Јелена Тривић на позиве није одговарала ни данас.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести