НОВОСТИ

Шекара: Црнадак посљедња особа која може да дијели лекције званичницима Српске

26/10/2023

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара сматра да је Игор Црнадак посљедња особа на свијету која би могла нешто да спочитава највишим званичницима Републике Српске којима српски народ годинама уназад даје повјерење да га представљају и воде Републику Српску.

– Црнадак најприземнијим рјечником вријеђа оне који на сваком мјесту и састанку бране интересе српског народа, Републике Српске и њених институција које је он блатио гдје год је стигао, на јавним и затвореним сеансама са својим моћним страним пријатељима. То је била и остала незапамћена срамота господине Црнадак, то је јад и чемер политике коју водите или Вам је, што је извјесније, воде други – рекао је Шекара Срни, реагујући на изјаву Црнатка о састанку премијера Српске са шефом делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером.

 

Шекара је оцијенио да Црнадак, држећи лекције о дипломатским правилима, јавност жели подсјетити да је био министар спољних послова у Савјету министара, вјерујући да је вријеме донијело заборав да је то постао као изборни губитник, вољом СДА и најрадикалнијих кругова политичког Сарајева.

 

Он је нагласио да народ не вјерује у оно што Црнадак прича.

 

– Исфрустрирани политички губитник – то је статус који су Вам /Црнадак/ додијелили бирачи и српски народ који не вјерује у то што причате и јасно препознаје шта и у чије име и за чији интерес радите – навео је Шекара и закључио да је Црнадак посљедња је особа која може да се одважи да дијели лекције о некој срамоти људима којима српски народ годинама уназад даје повјерење да га представљају.

 

Шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак рекао је јуче да је “најновији скандал Вишковића који је на неистинит начин пренио ставове шефа Делегације ЕУ у БиХ са којим се састао, превршио сваку мјеру и да је једини начин да Вишковић сачува образ да упути извињење грађанима Српске и поднесе оставку”.

 

– Дипломатско правило у оваквим случајевима је да можете јавно рећи шта сте ви говорили саговорнику, никако шта су били његови ставови, а поготово је незамисливо да те ставове лажно пренесете – рекао је Црнадак.

 

Вишковић се у уторак, 24. октобра, састао са Сатлером у Сарајеву и након састанка истакао да се Сатлер у разговору с њим сагласио да је недопустиво да земља која је на путу да буде чланица ЕУ има неизабраног странца који може да интервенише у законодавство и да већина земаља ЕУ у суштини то не подржава.

 

Из Делегације ЕУ у БиХ су потом саопштили да је Вишковић “погрешно пренио ријечи Сатлера”, иако су потврдили да су опсежна међународна супервизија и употреба извршних овлаштења неспојиви са чланством у ЕУ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести