НОВОСТИ

Шекара: Дијалог конститутивних народа, без странаца – једини лијек за БиХ

16/11/2023

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара сматра да је креирање здравог амбијента у којем је могуће поставити основ за нормалан унутрашњи дијалог конститутивних народа у БиХ, лишен страног интервенционизма, једини лијек за оздрављење и напредак земље и да то треба да схвати политичко Сарајево.

 

 

– Било какво писмо које пишу представници “тројке”, неке западне амбасаде или неко други ко салвама лажи и замјенама теза блати Републику Српску и њене изабране званичнике, у првом реду предсједника Милорада Додика, неће допринијети било каквом суштинском напретку државне заједнице БиХ – рекао је Шекара Срни коментаришући писмо које су упутили посланици и делегати “тројке” институцијама ЕУ и САД.

Он је оцијенио да ће то, напротив, само послужити као нови повод бројним деструктивцима и манипулантима да овај простор и даље третирају као својеврсну лабораторију за своје болесне политичке експерименте.

– То ће БиХ оставити у стању тешко обољелог пацијента за којег има наде, али којем константно дају погрешну терапију и крајње је вријеме да политичко Сарајево схвати да је једини лијек за оздрављење и напредак земље у коју се толико заклињу креирање здравог амбијента у којем је могуће поставити основ за нормалан унутрашњи дијалог конститутивних народа лишен страног интервенционизма. Без тога нема ничега, све остало је пут у нигдје – навео је Шекара.

Он је додао да свако наметање сарајевске политичке самовоље подгријане од стране нелегитимних странаца и ментора из западних амбасада није, не може и неће донијети резултат који би се звао унитарна БиХ, као ни до сада.

– То треба да је сасвим и свима јасно, баш као што је јасно да Срби неће допустити да Република Српска буде институционално обезглављена, развлашћена и покрадена – рекао је Шекара.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести