НОВОСТИ

Шекара: Нема суверенитета БиХ док Шмит изиграва законодавца

15/11/2023

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара изјавио је да се не може говорити о суверенитету БиХ све док Кристијан Шмит без икаквог легалитета изиграва неоспоривог законодавца и све док у Уставном суду БиХ сједе стране судије.

 

 

“Не може нешто чега нема, а то је суверенитет БиХ, бити под сталном пријетњом, тако да тврдње Шмита који у том смислу изнова упире прстом на Републику Српску и њене изабране званичнике, нису чак ни лош виц”, рекао је Шекара Срни.

Он је навео да Шмит без икаквог легимитета “вршља овим просторима, понашајући се као врховни ауторитет који се не либи да себи самовољно и уз подршку неких западних амбасада даје за право да изиграва неоспоривог законодавца и слободног тумача свега и свачега”.

“Све док је то тако и док у Уставном суду БиХ сједе и одлучују и стране судије не може се говорити ни о суверенитету, нити било чему што би ову државну заједницу могло сврстати у ред слободних и демократских земаља”, рекао је Шекара.

Он је истакао да су пријетња суверенитету БиХ оличена у Шмитовом и именима неколико амбасадора у Сарајеву који својим интервенционизмом, бахатошћу, ароганцијом и голим лажима Србе и Српску окривљују без кривице и не допуштају слободан унутрашњи дијалог политичких представника свих конститутивних народа, кочећи тако БиХ при сваком покушају да учини видљивији и ефективнији корак на путу евроинтеграција.

Шекара поручује да Република Српска поштује уставна рјешења и држи се слова Дејтонског споразума, те да у таквом понашању нема било какве пријетње за било кога и било шта, док је понашање свих оних који је острашћено нападају све супротно од тога.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести