НОВОСТИ

Шекара: Суд БиХ постао лутка чије конце повлаче страни центри моћи

29/09/2023

Суд БиХ постао је лутка на концу чије потезе смишљају и повлаче страни и њима поданички центри моћи блиски политичком Сарајеву, оцијенио је члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара.

 

 

Шекара је рекао да се Суд БиХ одавно отуђио од онога што се уобичајено зове непристрасност, што потврђује и одбијање захтјева адвоката предсједника Републике Српске за изузећем судије Јасмине Ћосић Дедовић која је потврдила монтирану политичку оптужницу против Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

Он је истакао да у случају да је БиХ држава, како јој неки тепају, не би било ни могуће да се у њој подижу и потврђују оптужнице на основу наметнутих законских рјешења и по диктату страног држављанина који је овдје формалноправно нико.

Према његовим ријечима, то је само још један корак у професионалном суноврату такозваног правосуђа БиХ.

“Све ово што видимо од тренутка бахатог подизања оптужнице против људи који су извршавали уставне и законске обавезе није ништа друго до безобразно гурање прста у око и манифестација мржње према једном конститутивном народу у БиХ, његовим институцијама и изабраним званичницима, а крајњи циљ је развлашћивање и институционално урушавање Српске”, оцијенио је Шекара.

Шекара је рекао да ће након порука попут покушаја отимачине имовине Републике Српске, скрнављења споменика недужним српским цивилима побацаним у сарајевске јаме и политички прогон званичника које је изабрао српски народ, засљепљујућа и болесна мржња појести саму БиХ.

Суд БиХ је 11. септембра потврдио оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу 11. августа и послало Суду БиХ на потврђивање, а Суд је 18. августа вратио на дораду. У међувремену, Суд је одбио захтјев Додика за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић.

Одбрана предсједника Републике Српске Милорада Додика поново је 26. септембра послала Суду БиХ нови захтјев за изузеће Дедовићеве.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести