НОВОСТИ

Симикић: Значајне изјаве Сијарта о противљењу санкцијама; Мађарска показује независан курс

27/01/2024

Република Српска и Мађарска настављају да граде добре политичке односе и економску сарадњу. То је потврђено у Бањалуци на састанку предсједника Милорада Додика и мађарског шефа дипломатије Петера Сијарта. Сијарто је пренио јасан став да се придруживање земаља Западног Балкана Европској унији треба убрзати, а да званични Брисел треба да поштује, а не уцјењује.

 

 

Српска је потврдила да жели и да јесте на европском путу, али на том путу мора да се види са свим својим овлашћењима, рекао је Додик.

Политиколог Синиша Симикић истакао је у нашем Јутарњем прогрмау да Република Српска и Мађарска имају у континуитету добре односе.

– Помоћ пољопривредницима Српске је само један плод добре сарадње. И у другим областима се наставља сарадња – истакао је Симикић.

Поручио је да изјава Сијарта да Мађарска не подржава политику санкција јако значајна.

– Мађарска показује независан курс и тако да кажемо мисле својом главом за разлику од многих других европских држава – навео је Симикић.

Поновио је да се Мађарска залаже за убрзање чланства земаља Западног Балкана у ЕУ.

– Брисел је политички дао предност Украјини и Молдавији без икаквих основа. За Српску је добро што може да рачуна на подршку Мађарске у Бриселу – изјавио је Симикић

Остале Вијести