НОВОСТИ

СНСД већ добио градоначелника

02/02/2023

СНСД пред пријевремене изборе за градоначелнике и начелнике који ће бити одржани у недјељу, петог фебруара у четири града и двије општине у БиХ, већ има свог градоначелника.

 

 

Зворник ће поново припасти СНСД-у јер је њихов кандидат Бојан Ивановић уједно и једини кандидат након што је доскорашњи градоначелник Зоран Стевановић поднио оставку и прихватио мандат посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Када су у питању други градови, за позицију градоначелника Тузле бори се пет кандидата од којих су чак три независна, Дервиш Чичко, Мирнес Ајановић и Халид Жигић, док је Зијад Лугавић кандидат СДП-а, а Омер Бербић Наше странке.

У Бихаћу нешто мање, четири имена за позицију градоначелника. Два независна, Дамир Ђуг и Амарилдо Мулић, док је Аднан Хебибија кандидат СДП-а, а Хамдија Абдић СДА-а.

Градоначелник Сребреника бират ће се између два кандидата и то Аднана Бијелића којег подржава коалиција НиП-Наша странка- СДП и Нермина Турсића из СДА.

Градоначелник Сребреника бираће се између два кандидата и то Аднана Бијелића којег подржава коалиција НиП-Наша странка- СДП и Нермина Турсића из СДА.

Поред тога, два кандидата су и у утрци за начелника општине Вогошћа и то Аднан Шерак из Коалиције НиП-Наша странка – СДП и Мигдад Хасановић из СДА.

И за начелника општине Братунац су два кандидата од којих је један независни и то Срђан Ракић, те Лазар Продановић из СНСД-а.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести