НОВОСТИ

Шпирић: Јавност у Српској хоће да види опозицију на фронту одбране институција

06/09/2023

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је данас да јавност у Републици Српској очекује да види опозицију на фронту одбране институција Српске.

 

 

Говорећи о најављеним протестима опозиције у Српској, Шпирић је навео да га они подсјећају на 2013. годину и побуну у Тузли и Сарајеву када су били инциденти и велика материјална штета.

– Надам се да опозиција није упала у ту замку, уколико у потпуности није предала душу ђаволу – рекао је Шпирић.

Коментаришући данашњу сједницу Дома народа на којој су усвојене измјене и допуне Закона о ВСТС-у, Шпирић је рекао да се овим законом обезбјеђује већа транспарентност код избора судија и тужилаца, спречава сукоб интереса и све оно што су биле примједбе домаћих и иностраних институција.

– Усвојили смо измјене и допуне Закона о ВСТС-у у истом тексту као што је то урадио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ – истакао је Шпирић.

Он је истакао да је делегат Клуба српског народа Желимир Нешковић предложио тачку дневног реда која се тиче закона о Уставном суду БиХ и да су делегати СНСД-а били спремни да подрже да буде уврштена, али није било консензуса у оквиру Колегијума.

– Нас из СНСД-а интересује да постигнемо суштину, друге интересује да се обезбиједи прича о томе и мислим да је боље да радимо заједно да дођемо до суштине, али право делегата је да тражи нове тачке дневног реда и ми то никада не споримо – закључио је Шпирић у обраћању новинарима послије сједнице Дома народа.

Остале Вијести