НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Шпирић: Напади на институције Републике Српске не доносе напредак БиХ

10/07/2023

Предсједавајући Дома народа парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић упозорио је да напади на институције и предсједника Републике Српске Милорада Додика неће донијети напредак БиХ него ће имати супротан ефекат.

 

– Напади и дизање тензије изнутра, а још више споља само зато што институције Републике Српске и њен предсједник обављају Уставом прописане дужности нису корисни за БиХ. Они што призивају да међународни фактор ријеши њихове политичке жеље требало би да знају да напредак постоји само када постоји договор унутар БиХ – рекао је Шпирић Срни.

 

Он сматра да деценијски, па и вјековни, антагонизми у БиХ опстају првенствено због мијешања међународних институција на начин да испуњавају политичке циљеве само једној страни у БиХ.

 

– Узалудна је сва галама која се створила ових дана јер власти у Републици Српској дјелују легално и институционално да би спријечили правно насиље које се проводи од Уставног суда БиХ до дијелова међународне заједнице. Ништа добро неће се десити уколико се не настави политички дијалог унутар БиХ. Ако не буде разума и разговора, наш пут је ћорсокак – нагласио је Шпирић.

 

Он је додао да су институције мјесто гдје треба да се доносе одлуке, а не конференције за штампу и интернет странице појединаца из бијелог свијета који ће данас бити овдје, а сутра ко зна гдје.

 

– Непходно је да сами кројимо своју будућност и зато се треба погледати у очи и видјети шта ко жели од ове земље. Политика је умјетност могућег, како рече Бизмарк, па ето прилике да послушамо једног истакнутог Нијемца и вратимо се у реалне оквире – закључио је Шпирић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести