НОВОСТИ

Шпирић: Подизање оптужнице против предсједника најновије откриће Запада

11/08/2023

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да је подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика најновије демократско откриће Запада, јер нигдје у свијету није оптужен један предсједник зато што је спроводио одлуке парламента.

 

 

– И ова иновација навођеног правосуђа у БиХ говори колико се иде опасним смјером јер политичку борбу пребацују у суднице. Њихова мета није један човјек него Република Српска и њене институције. Српска је несаломива, па ово суданије и страданије води до коначне побједе – рекао је Шпирић.

Он је истакао да се у овој ситуацији посебно види политичка шизофренија опозиције која у безуспјешној борби за власт не поштује ни одлуке за које су гласали у Народној скупштини Републике Српске.

Шпирић је нагласио да не зна да ли је више сулудо то што Сарајево аплаудира политичком дјеловању правосуђа или то што опозиција негира и своје гласање да би мимо избора закључили мало власти.

– Политичко Сарајево треба да се посвети договору на политичком терену, а не да се труде да им неко недемократским средствима уреди државу по властитој мјери у шта не вјерујем – закључио је Шпирић за Срну.

Остале Вијести