НОВОСТИ

Шпирић: Проблеми из ФБиХ настоје се премјестити на ниво институција БиХ

20/03/2023

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да се проблеми из Федерације БиХ настоје премјестити на ниво институција БиХ јер странке “осморке” немају међусобни споразум, чиме не поштују закључке заједничког колегијума оба дома парламента БиХ.

 

 

Поводом неконституисања заједничких комисија оба дома парламента БиХ, које је било заказано за данас, Шпирић је рекао да ово није први пут да странке из ФБиХ блокирају процесе конституисања власти и одустају од компромиса.

– Када смо разговарали, све стране су биле на линији компромиса како бисмо што прије имали Парламентарну скупштину у пуном погону – рекао је Шпирић.

Сматра да је проблем у странкама “осморке”, односно то што се сви питају или се нико не пита, те да они, прије свега, треба да дефинишу међусобне односе.

Коментаришући усвајање Приједлога закона о буџету институција БиХ у Предсједништву БиХ, Шпирић је рекао да је Дом народа спреман да кроз пословничке процедуре усвоји буџет до 31. марта, али да то треба да уради Представнички дом коме је Предсједништво упутило ову одлуку на усвајање.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести