НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Шпирић: Само унутрашњи политички договор може довести до бољитка БиХ

27/08/2023

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић оцијенио је да руководство Републике Српске и одлуке њених институција показују да је могуће штити и спроводити одговорну политику у органима на нивоу БиХ и никакве спекулације опозиције и међународних мешетара не могу угрозити њену опстојност и интегритет.

 

 

– Сасавим је јасно да органи Републике Срспке раде институционално и на основу одлука Народне скупштине Републике Српске и странака, које окупљене око СНСД-а, учествују у власти. Политичко Сарајево очигледно има и своје унутрашње борбе и морају остати свјесни да је унутрашњи договор кључ и за њихов политички успијех и напредак БиХ на европском путу – рекао је Шпирић у изјави за Срну.

Он сматра да договор, који су политички лидери партнера у власти раније успоставили и недавно потврдили у Источном Сарајеву, може довести до бољитка за БиХ, без задирања у уставне надлежности било ког ентитета.

– Теже је унутрашњим политичким договором, корак по корак, долазити до заједничких рјешења. Галама и оптужбе без аргументације кратог су даха и то је оно што остаци опозиције у Републици Српској треба тек да схвате. Сасвим је сигурно да ми, који смо представници Републике Српске у Сарајеву, нећемо одступити од ставова наших институција и то смо показали свих ових године – нагласио је Шпирић.

Он сматра да су све чешћи напади на предсједника Републике Српске Милорада Додика и разне “суданије” доказ његове снаге, те да страке и људи окупљени око њега неће напустити утабан пут јачања Републике Српске кроз демократске процесе.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести