НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Шпирић: Шмит ће морати да полаже рачуне за диверзантско дјеловање

23/08/2023

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић оцијенио је у изјави Срни да је најбољи пут за успјех унутрашњи договор партнера у БиХ, а не наметање рјешења, те да је штета изазвана нелегалним дјеловањем Кристијана Шмита довела друштво БиХ готово до распада.

 

– Шмит је као виртуална валута, непризнат и нелегално изабран, а штета изазвана његовим нелегалним дјеловањем довела је друштво БиХ готово до распада. Очекујем да ће му неко саопштити да се та његова виртуелност не уклапа у потребну резолуцију Савјета безбједности УН и да ће морати да полаже рачуне за диверзантско дјеловање у БиХ – упозорио је Шпирић.

 

Он сматра да није срећа за Републику Српску што опозиција није зрела за заједничко рјешавање изазова који предстоје и који нису мали.

 

– Недавно сам говорио да је опозиција у пеленама које заударају на унитаризам. То је група људи опсједнута Милорадом Додиком. Они траже начин да их неко уведе у власт, а не да побиједе не питајући за цијену. Пријеко потребно јединствено изједа њихово јуришање на власт по сваку цијену – сматра Шпирић.

 

Он је указао да се ради о групи људи које од самољубивости не виде ове изазове, те да ће вријеме показати да ли ће неко од њих имати озбиљан приступ да схвати важност политичког тренутка.

 

Према Шпирићевим ријечима, подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и враћање на дораду, представља производ разних кухиња и међународних лабораторија са циљем да се продуби мржња и нестабилност у БиХ.

 

– Код свих оних који воле и цијене Додика, а њих је велика већина у Републици Српској, појачаће се отпор према БиХ. Ако су то хтјели онда су успјели. Зато позивам политичко Сарајево на буђење и да схвате да је наш пут европски, а не пут мочваре из које нико неће изаћи као побједник – нагласио је Шпирић.

 

Он очекује да ће ова оптужница у потпуности бити одбачена, јер све остало је политика којој није мјесто у правосуђу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести