НОВОСТИ

Srbija i Srpska idu zajedno naprijed

17/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je danas zahvalnost Srbiji što pokazuje brigu za Republiku Srpsku, a institucijama Srpske što su opredijeljene da tijesno sarađuju sa Srbijom i da to bude na dobrobit građana i Srpske i Srbije.

 

 Željka Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović

 

– Nastojimo da pratimo tu dinamiku kad je u pitanju održavanje zajedničkih sjednica dvije vlada. To nismo mogli raditi prošle godine, jer je to bila godina pandemije. Sad su nešto lakši uslovi – izjavila je Cvijanović novinarima u Prijedoru, komentarišući za sutra najavljenu sjednicu dvije vlade u Istočnom Sarajevu.

 

Ona je istakla da je veliki poduhvat početi izgradnju hidroelektrane “Buk Bijela” za koju će sutra u Foči biti postavljen kamen temeljac, te da je ponosna što se to radi upravo zajedno sa Srbijom jer je to važan projekat koji će doprinijeti energetskoj efikasnosti i razvoju privrede.

 

– Mislim da je važno da se rade takvi projekti. Nažalost, ovaj je čekao decenijama unazad, iz raznih razloga bio osporavan. Ono što je važno jeste da Srbija i Srpska idu zajedno naprijed, da imao dobru saradnju, evidentnu u svim oblastima. Ne postoji oblast života u kojoj ne postoji čvrsta veza između Republike Srpske i Srbije i gdje se ne realizuju brojni projekti – naglasila je Cvijanović.

 

Ona kaže da je, osim izgradnje hidroelektrane “Buk Bijela”, još mnogo toga što Srbiju i Srpsku povezuje u komunikacijskom smislu – čitav niz projekata od strateškog, poput auto-puta, pa mostova u infrastrukturnom i saobraćajnom smislu, ali je tu i saradnja u oblastima sporta, nauke, obrazovanja, zdravstva, privrede i poljoprivrede.

 

– Zaista smo upućeni jedni na druge. Srećna sam što će sutra dvije vlade, sjedeći ponovo zajedno, iako smo bili u nekom periodu od godinu dana malo odmaknuti zbog ovih mjera, definisati nove prioritete i zajedno raditi na realizaciji tih prioriteta – kaže Cvijanović.

 

Ona je podsjetila na to da je jedan od strateških planova i izgradnja aerodroma u Trebinju i, kako je rekla, mnogo drugih projekata.

 

– To je uvijek sjajna prilika da se analizira šta se do sada uradilo i da se vrlo jasno i pedantno preciziraju naredni koraci i kako da se zajednički ostvariju – istakla je Cvijanović.

Izvor: ATV

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести