НОВОСТИ

Шта је Црнадак прећутао?: Шмит је био у Српској, састао се са члановима ПДП-а

06/09/2023

Кристијан Шмит од сљедеће седмице неће моћи да уђе у Републику Српску. Припремамо уредбу о његовом хапшењу и депортацији Кристијана Шмита из Републике Српске, рекао је предсједник Српске Милорад Додик. Ако он дође на неки састанак полиција ће имати задатак да га избаци.

 

 

“Ево јутрос пишемо уредбу, како ћемо га депортовати када уђе у Добој, ухапсити када уђе у Добој. Или ако буде ишао транзитом, добиће пратњу само да што прије прође. Али ако дође на неки састанак, биће избачен. Полицијске станице ће имати задатак. Чим сазнају да се та бјелосвјетска лопурда уђе у Републику Српску, дужни су да организују јединице и да га избаце одавдје.

За опозицију ово су пријетње које воде у сукобе. Игор Црнадак каже да је Шмит већ долазио у Бањалуку и представљао се као високи представник. Заборавља да су га тако примили једино чланови и кадрови управо његове странке, Драшко Станивуковић, Јелена Тривић док је још била у ПДП-у и Александар Золак. Потпредсједник ПДП-а чак сугерише полицији Српске и другим агенцијама како да се понашају, јер са Шмитовим обезбјеђењем се каже, није шалити. Додик му на то поручује да је Црндак баш оштоуман човјек.

 

 

“Обезбјеђење Кристијана Шмита је наоружано и ако ће се ова Додикова пријетња проводити, постоји релана опасност од сукоба. Само ћу апеловати сва наоружана службена лица у Српској и све оне који њима наређују да буду разумни и да буду паметни”, каже потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак.

А дежурни коментатор збивања у Српској постао је Шемсудин Мехмедовић. Чим се појавила вијест о Додиковој изјави о Шмиту, он је Нијемца позвао да хитно дође у Републику Српску, јер ће тако доказати да се не боји Додика.

 

 

“Херр Сцхмидт, и мени је пријетио хапшењем, па сам отишао у Републику Српску и ништа се није десило. Додикова шупља којом шаље двоструке сигнале. Сад морате отићи у Републику Српску и доказати му да га се не бојите. Ја сам то урадио а ви Сцхмидт, како хоћете”, написао је Мехмедовић.

Све ово се пакује, како би једном Шмит одлучио да потпише закон којим се имовина Српске, њене шуме, земљиште и богатства прелазе у власништво БиХ, упозорава предсједник Додик. Зато је елементарна ствар у БиХ поштовање Устава, што се не може остварити док је Шмит и даље овдје.

Остале Вијести