НОВОСТИ

Стевандић: Амбасадори користе свој политички утицај и дестабилизују БиХ

24/01/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да било која амбасада себи не смије да дозволи ту врсту луксуза да заговара измјене устава земље домаћина, али да амбасадори у БиХ користе политички утицај и тако је дестабилизују.

 

 

Поводом става који је саопштила америчка Амбасаде у Сарајеву да “БиХ не може у ЕУ без измјене Устава, односно Дејтонског споразума”, Стевандић је рекао да је устав унутрашње питање једне земље, а амбасадори себи дају много тога за право.

– Они користе свој политички утицај који у сваком погледу дестабилизује БиХ – рекао је Стевандић Срни.

Он је навео да се амбасадори у БиХ да себи за право да се баве Уставом до тога да се мијешају у уређивачку политику појединих медија иако “формално и правно на то немају право”.

Осврнувши се на посјету премијера Хрватске Андреја Пленковића Сарајеву и то да је због Жељка Комшића бојкотовао састанак са члановима Предсједништва БиХ, Стевандић је рекао да су у Сарајеву “покушали да имају два Комшића, а вјероватно ће у будућности остати и без тог једног”.

– Остаће и без овог јер ће сви народи наћи аутентичне представнике када амбасаде престану да се мијешају у изборе и уређење БиХ – закључио је Стевандић.

Остале Вијести