НОВОСТИ

Стевандић: Нове америчке санкције – политички прогон који нема везе са правосуђем

13/03/2024

Увођење америчких санкција сарадницима предсједника Републике Српске представља политички прогон који нема везе са правосуђем, рекао је предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић.

 

 

Истакао је да увођење санкција представља копију “Кристалне ноћи” и неолиберални фашизам, односно нацизам.

– Тако су пред Холокауст и Јеврејима уводили санкције. Овдје се ради о огромном апарату који се иживљава над људима који нису учинили ниједан прекршај, нити су за било шта осуђени – изјавио је Стевандић.

Стевандић сматра да би требало да буде санкционисан и бивши амерички амбасадор који је долазио на обиљежавање 9. јануара и да и њему укину жиро-рачуне, као и Златку Лагумџији који је долазио на обиљежавање 9. јануара, пензионисаном бискупу бањалучком Фрањи Комарици и скоро свим муфтијама који су долазили на овај празник.

Канцеларија за контролу имовине странаца америчког Министарства финансија увела је санкције генералном секретару и савјетнику предсједника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Српске Сребренки Голић због, како је наведено, подривања Дејтонског споразума.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести