НОВОСТИ

Стевандић: Устав БиХ не мијењати по наруџби

30/01/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да се Устав БиХ не треба мијењати по наруџби, већ по унутрашњем консензусу када се за то стекну услови.

 

– Те услове не може да прописује ниједна амбасада, већ унутрашњи договор политичких представника у БиХ – рекао је Стевандић за Срну.

Коментаришући јучерашњи састанак представника партија у Парламентарној скупштини БиХ у Сарајеву и чињеницу да нису присуствовале странке из опозиције, Стевандић је истакао, да оно што је унутрашњи договор политичких представника из Лакташа треба бити реализовано јер је неспорно за било кога, док не треба улазити у нешто око чега се не могу сагласити.

Стевандић је нагласио да лидер странке Народ и правда Елмедин Конаковић, када критикује странке из опозиције које нису дошле на овај састанак да су оне тиме избјегле дио одговорности, треба прво да пође од себе и преузме дио одговорности за спровођење договора из Лакташа.

– Умјесто да договарамо оно што смо усагласили у Лакташима, они сада под притиском Амбасаде САД почињу да се баве питањима која су много тежа и која се другачије рјешавају – навео је Стевандић.

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је након јучерашњег састанка представника политичких партија у Парламентарној скупштини БиХ који су у Сарајеву организовале странке “тројке” да је то био покушај да се на дневни ред ставе измјене Устава БиХ што није приоритет, већ је то имплементација договора из Лакташа.

Састанку је, осим Кошарца, у име СНСД-а присуствовао и потпредсједник странке Небојша Радмановић, а одазвали су се и Милан Петковић из Уједињене Српске, Чедомир Стојановић из ДЕМОС-а, у име Народа и правде Елмедин Конаковић и Денис Звиздић, Дарјана Филиповић из ХДЗ-а БиХ, Саша Магазиновић из СДП-а БиХ.

На састанак нису дошли представници СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред, као и представници опозиционих странака из Федерације БиХ, СДА, НЕС-а и Демократског фронта.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести