НОВОСТИ

Шулић: Ново и одговорно руководство Службеног гласника неће подлећи притисцима

08/07/2023

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић рекао је Срни да је ова странка поново показала да на одговорне функције, попут вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске, долазе одговорни људи који у интересу Српске неће подлијегати било каквим притисцима.

 

Шулић је рекао да ће први задатак новоименованог вршиоца дужности Службеног гласника Милоша Лукић бити да објави потписани Указ предсједника Српске Милорада Додика о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, а којим је онемогућено објављивање одлука ОХР-а и нелегитимно изабраног Кристијана Шмита у Службеном гласнику Републике Српске.

Он је додао да је ријеч о акту чија је снага и у томе што су га усвојили посланици Народне скупштине, које је бирао народ Српске.

Поводом различитих пријетњи смјеном Додика, Шулић је рекао да је Српска навикла на константне пријетње ОХР-а, али да је проблем што међународна заједница не може да схвати да народ Српске истински стоји уз своје актуелно руководство.

Шулић је рекао да СНСД стално побјеђује на изборима које никад није избјегавао.

– Нисмо доживјели ниједан пораз, а побједе на посљедњим локалним и општим изборима су показале да смо, иако дуго на власти, на узлазној путањи што се тиче подршке грађана – указао је Шулић.

Он је рекао да је народ Српске демократски и да ће увијек бирати своје представнике, те да би странци, који су на различитим позицијама у БиХ, требало да се позабаве протестима, незадовољством грађана и мањком подршке у својим земљама.

– Што се тиче Милорада Додика, он је још једном показао да је неприкосновени лидер и прави предсједник Српске, потписујући указ, а ми настављамо да радимо све у нашој моћи да очувамо дејтонску структуру БиХ и све надлежности Српске – поручио је Шулић, који је министар трговине и туризма у Влади Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести