НОВОСТИ

Шулић: Шмит показује да жели да малигни утицај прошири и на регион

23/12/2023

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић рекао је да ће Република Српска поносно славити 9. јануара са својим пријатељима, а да је Кристијан Шмит посљедњим изјавама показао да више није само проблем на овом простору, већ да свој малигни утицај жели да прошири и на регион.

 

 

Након што је Шмит затражио да Брисел изврши притисак да функционери из Србије и Црне Горе не присуствују обиљежавању Дана Републике Српске, Шулић је истакао да дотични очигледно има бујну машту у којој себе доживљава као неког врховног команданта, можда неке видео-игрице у којој он одлучује шта је закон, кога треба хапсити, па и ко с ким треба сарађивати.

“На његову жалост, све те његове жеље остаће у оквиру његових мисли и замишљеног свијета у којем владају његова правила”, истакао је Шулић.

Он је нагласио да је Република Српска слободна земља која ће поносно и слободно да слави 9. јануар са својим пријатељима, поносно помињући све њене успјехе и одајући почаст свима чија су имена уписана у њено стварање, раст и развој.

“С нама тог дана неће бити само наши пријатељи из Србије и Црне Горе, којима он шаље поруке да им долазак `није паметан`, већ и из многих других земаља. Република Српска је слободна и снажна и таква ће и остати, упркос свим жељама и напорима Шмита да то и демантује и поништи”, поручио је Шулић.

Кристијан Шмит затражио је од високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља да изврши притисак из Брисела на Београд и Подгорицу, како функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању Дана Републике Српске, 9. јануара.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести