НОВОСТИ

Шулић: Шмит прекршио све постулате демократије и права

26/03/2024

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић рекао је да туриста са Запада Кристијан Шмит наметањем Изборног закона БиХ крши све постулате демократије и права.

 

 

Шулић је нагласио да су избори највиши чин демократије, иако се неко (Шмит) одлучује да намеће начине и правила на које ће се они спроводити.

“Вјерујем да ће у неким политичарима у БиХ пронаћи подршку, али му званичне институције Српске неће допустити да угрози суверенитет Српске, нити их понизи”, поручио је Шулић.

Он је истакао да ће из Републике Српске и овог пута бити послата јасна порука туристи Шмиту да овдје није добродошао, а још мање његова наметнута рјешења.

Шулић је навео да законе у Српској предлажу, доносе, спроводе и штите институције Републике и представници које бирају грађани, а не неки туристи и пролазници.

“Ма колико му то тешко било прихватити, то ће морати да схвати и овај њемачки држављанин који је у краткој посјети БиХ”, рекао је Шулић.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је данас да је донио одлуку о техничким измјенама Изборног закона БиХ с циљем, како каже, подршке најављеном процесу приступања БиХ ЕУ.

Остале Вијести