НОВОСТИ

Тадић: Напад на уставни поредак неће устоличити Шмита

31/10/2023

Савјетник предсједника Републике Српске Огњен Тадић изјавио је да политички процес против предсједника Српске и директора “Службеног гласника” Милоша Лукића не може бити завршен одлуком која би испунила очекивања инспиратора и налогодаваца тог процеса, а то је устоличење њемачког држављанина Кристијана Шмита на позицију високог представника за БиХ.

 

 

– Како који дан пролази све јасније је да напад на уставни поредак БиХ и Републике Српске путем политичког процеса против Додика и Лукића не може бити завршен одлуком која би испунила очекивања инспиратора и налогодаваца тог процеса који желе уклањање свих препрека у Републици које се противе устоличењу Шмита – рекао је Тадић.

Он је указао да инспиратори и налогодаваци тог процеса упорно покушавају да додатним пријавама радикализују кризу како би створили хаос.

– Тај хаос би прикрио њихове трагове и начинио сукобе и штету због које се не бисмо имали када бавити њиховом улогом и приводити их правди, него бисмо се морали “о свом јаду забавити” – истакао је Тадић.

Он је подсјетио људе из ФБиХ да су и они и њихови преци већ превише пута направили грешку стављајући се на располагање страном фактору, као и да од тога никакве среће никада нису имали, те их позвао да се уздрже од понављања такве грешке.

– Република Српска и Срби, за разлику од свих актуелних странаца, остају овдје као трајни фактор – нагласио је Тадић.

Остале Вијести