НОВОСТИ

“Tako može pričati o političkom progonu” Kovačević tvrdi da je za Nešića opozicija alibi pozicija

25/03/2021

O načinu na koji je on upravljao javnim resursima i jednim tako značajnim javnim preduzećem kao što su ‘Putevi Republike Srpske’ najviše govori činjenica da smo redovno sa terena dobijali informacije i indicije o sumnjama u njegovu umiješanost u kriminalne radnje. Na sva naša upozoravanja on se oglušio, vjerovatno računajući da ga zbog koalicionog kapaciteta nikada nećemo smijeniti. Međutim, preračunao se i prevario se, rekao je Kovačević.

On je naglasio da o Nešićevom karakteru najviše govori činjenica da mu nije zasmetala nijedna smjena bilo koga iz DNS, ali da nije mogao prihvatiti samo svoju smjenu zbog koje je cijeli DNS povukao u kamikaza pohod.

– I sada, poslije svega, on govori o političkom progonu. Ne postoji ovdje nikakav politički progon, ali ono što Nešića boli je što ne postoji politička protekcija, na koju je on očigledno računao. Dok god je SNSD prvi izbor građana Republike Srpske, neće postojati bilo kakva politička protekcija za bilo koga i svi koji upravljaju javnim resursima će morati računati na to – istakao je Kovačević.

On je rekao da je sada već očigledno da je Nešić znao da će istražni organi imati materijala protiv njega i da je samo i isključivo iz tog razloga i otišao u opoziciju.

– To je samo njegova privatna i potpuno lična borba. Za njega je opozicija samo alibi pozicija. Jer iz opozicije može pričati o navodnom političkom progonu. Tužno je što je u taj svoj lični bijeg uključio i veliki broj časnih i poštenih ljudi iz DNS, ali to i oni svakim danom i sami uviđaju – naglasio je Kovačević.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести