НОВОСТИ

Тегелтија: Кад Суд БиХ веже коња гдје му ага каже

24/06/2024

Да бошњачки политичари отворено воде политику “вежи коња гдје ти ага каже” већ знамо , саопштио нам је то министар иностраних послова БИХ Милан Тегелтија.

 

 

– Али да ће тако отворено по том принципу одлуке доносити и Суд БИХ тешко је било вјеровати и највећим скептицима. Нису се потрудили чак ни да то замаскирају некако – поручује Тегелтија.

Истие да је БИХ земља бесмисла у сваком смислу, а посебно правног бесмисла.

– Што нам је још једном доказао Суд БИХ, који је у трећем покушају по истом предмету донио одлуку којом је коначно удовољио својим наредбодавцима и наручиоцима, те у истом предмету из трећег покушаја донио потпуно другацију одлуку него у претходна два пута када је одлучивао по истом предмету и гдје је одлука већ била правоснажна и произвела правно дејство – каже Тегелтија.

Наводи да се ради се о одлуци о одбијању жалбе СНСД-а на одлуку ЦИК- а да призна спорни листиц у корист ПДП-а.

– Просто невјероватно! Наиме одлучујући о потпуно истим чињеницама и на бази потпуно истих Закона, Суд БИХ је, из трећег пута, ваљда схватио како се очекује да одлучи па је просто испоштовао те жеље и очекивања јер у два прошла пута кад је одлучивао о истој ствари је изневјерио та очекивања заузимајући дијаметрално супротан став – рекао је Тегелтија.

Упитао је шта се то промјенило у односу на два претходна пута када је о истој правној ствари одлучивао.

– Па буквално ништа, исте чињенице , исти закони, исти закони, али из трецег пута потпуно другачија судска одлука.
Како је то уопште могуће? Па у нормалној држави и нормалном правосудју је тако нешто просто немогуће, али овдје Суд БИХ одлучио , баш као и министар иностраних послова, да веже коња тамо гдје му Ага каже” – закључује Тегелтија.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести