НОВОСТИ

СЛОМ НИЈЕМАЦА ЗА САМО 45 ДАНА: Солунски фронт био једна од раскрсница српског народа |

ЧУВЕНА ПОБЈЕДА Нијемце протјерали из Вишеграда, све мирисало на барут, улице пуне крви… |

СЛАВЕ Божић, Митровдан и Ђурђевдан, али и Бајрам, баба Божана посљедња горанска хришћанка! |

НАЈПОЗНАТИЈИ СРБИН ОТЈЕРАН У ЈАНЧАРЕ Био најмоћнија фигура уз султана, али и миљеник његове жене |

Ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе |

Сутра у Храму Светог великомученика Георгија дочек чудотворне иконе Пресвете Богородице Брзопомоћнице |

НСРС сутра о Приједлогу резолуције о заштити Срба; Српска уз свој народ на КиМ |

ЗБОГ КРАЉА НА СТРИЈЕЉАЊЕ, АЛИ ЈЕ ПРЕЖИВИО МЕТАК! Голи и везани, али од пјесме не одустају! |

Додик: Српска институционално стабилна, поштује Устав и Дејтонски споразум |

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету |

Нова провокација тзв. косовске полиције у Звечану, возилом ушли у улицу гдје су окупљени Срби (ФОТО) |

Тегелтија: Охрабрујуће поруке нових представника такозваног политичког Сарајева

02/02/2023

Министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија изјавио је данас да су охрабрујуће поруке новоизабраних представника из такозваног политичког Сарајева које јавно шаљу посљедњих дана и да гаје оптимизам у погледу ефикасног рада новог сазива Савјета министара.

 

 

Тегелтија је за Срну навео да је прва сједница овог тијела у новом сазиву протекла у уводним разматрањима и дефинисању одређених претпоставки за функционисање Савјета министара у будућем периоду.

– Именовали смо чланове одређених одбора и комисија што омогућава да Савјет може да ради у нормалним околностима. Чланови нове екипе Савјета углавном се међусобно познају и мислим да су именовани људи компетентни за послове које треба да обављају, очекујем квалитетан и ефикасан рад – рекао је Тегелтија.

Према његовим ријечима, оно што је охрабрујуће за Савјет министара јесте то што је овај извршни орган на нивоу БиХ веома брзо формиран, захваљујући постојању већине која га је и изабрала.

Он је подсјетио да је све вријеме учествовао у преговорима око формирања новог сазива и да су поруке које су долазиле у том тренутку и послије тога, охрабрујуће и са очекивањима да више неће бити блокада и међусобног условљавања, него да ће се радити.

– То се, прије свега, односи на министре који долазе из такозваног политичког Сарајева и морам рећи да су поруке које они ових дана шаљу охрабрујуће, а нажалост оно што се данас дешава у Федерацији БиХ /ФБиХ/ на политичком плану и није – навео је Тегелтија, који очекује да ће и у том ентитету превладати оптимизам и да ће успјети да формирају потребну већину за избор нове владе.

Тегелтија је упозорио да би све политичке несугласице у ФБиХ могле да на неки начин утичу на рад и Владе Републике Српске, али и да се негативно одразе на Савјет министара.

– Искрено вјерујем да ће бити добрих услова за рад на самом почетку функционисања Савјета министара – навео је он.

Тегелтија је потврдио да су продужени мандати директорима Агенције за рад и запошљавање и Агенције за антидопинг контролу БиХ, да би ове институције могле да несметано наставе свој рад.

Што се тиче сљедеће сједнице, додао је Тегелтија, разговарали су о дневном реду те сједнице која ће имати много тачака, те очекује да ће предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто до краја дана утврдити тај обиман дневни ред.

Он је истакао да постоји велико интересовање бошњачких представника за избор директора Обавјештајно-безбједносне агенције, али је познато да сва та кадровска рјешења увијек иду “у пакету”.

Тегелтија сматра да ће на крају бити постигнуто најбоље рјешење и да ће на сљедећој сједници доћи до одређених именовања.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести