НОВОСТИ

Тривићка и даље крије финансијере странке: Никоме није јасно зашто

26/05/2023

Јелена Тривић и даље крије финансијере странке. Не отрива изворе новца, иако је то обавезна по закону.

 

 

Из Централне изборне комисије незванично сазнајемо да још никакве информације нису добили од Народног фронта. Тривићка изгледа чека пет до 12, јер по Закону о финансирању политичких странака има рок за достављање финансијског извјештаја.

“Рок за подношење извјештаја је 31.3. наредне године и то у форми коју одобри Централна изборна комисија. Такође, политичке странке су дужне да чувају своје финансијске извјештаје у року од шест година након подношења извјештаја. Финансијски извјештаји су јавни документи и политичке странке су дужне да их објављују на својој wеб страници”, каже предсједник Републичке изборне комисије Оливер Благојевић.

Зашто Тривићка одбија да отркије имена, то никоме није јасно. Јавност интересује одакле новац за простор у центру града, фотографа, возача, ватромет и остало. Умјесто да открије оно што ће свакако кад тад морати, Тривићка финансијере скрива као змија ноге.

“Да не бих угрозила те људе, да их не бих довела у неки вид опасности, да им се сутра неко не би светио нећу наводити њихова имена. Али много је људи, појединаца, па и привредника и појединаца, који желе да помогну Народни фронт”, рекла је предсједник Народног фронта Јелена Тривић.

Они који су јој прелетјели из бивше странке, поручују да ће све информације бити доступне на страници ЦИК-а. Не откривају када.

“Како не отркивамо? Имаћете све апослутно транспарентно”, каже члан Предсједништва Народног фронта Дијана Јешић.

На питање када ће то бити каже:

“Имате на страници ЦИК-а као и све политичке странке које послују у складу за законом, о финансирању политичких партија и све оно што подносимо ЦИК-у имаћете апослутно доступно. Значи имаћете ништа неће бити скирвено”.

Док незванично не постане званично, на листи финансијера могао би да се појави Дејан Слијепчевић. Слијепчевић је власник команије ГАТ, и ујак је СДС-овог Вукоте Говедарице. Информације да Слијепчевић стоји иза Народног фронта објавили су и бивши саборци Јелене Тривић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести