НОВОСТИ

Тужилаштво БиХ истражује Шмита, предмет додјељен тужиоцу

20/10/2023

Тужилаштво БиХ је прије више од мјесец дана запримило акт Агенције за истраге и заштиту БиХ-СИПА, који је путем ЦМС система додјељен у рад тужиоцу, међутим, какао кажу, у наведеном предмету нису до сада достављени докази.

 

 

Како у Тужилаштву за РТРС кажу у наведеном предмету нису до сада достављени докази, који би упућивали на то да су извршена кривична дјела из Кривичног закона БиХ од стране службених лица у институцијама БиХ или страних држављана.

Појашњавају да нису поднесени извјештаји о почињеним кривичним дјелима, на шта су полицијске агенције обавезне Законом о кривичном поступку БиХ.

Протеклих дана Тужилаштво избјегава да конкретно наведе да су “формирали предмет” у Тужилаштву БиХ већ су и даље скрштених руку пред информацијама безбједносних агенција о лажном представљању Кристијана Шмита и незаконитом уношењу оружја у БиХ.

Подсјећамо, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић предао је у Тужилаштву БиХ документацију која потврђује да Кристијан Шмит није високи представник. Прије тога, Нешић је на конференцији за медије одржаној 12. октобра позвао Тужилаштво да хитно спроведе истрагу о нелегалном и лажном представљању Шмита као високог представника у БиХ и његовим активностима, те да о резултатима обавијести јавност.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести