НОВОСТИ

Ухапшен Србин који је ишао на сахрану Недељковићу: Лазара извукли из колоне

01/10/2023

Србин Лазар Ј. из Звечана ухапшен је данас од стране тзв. косовске полиције на Јарињу, док је са породицом, пријатељима и сународницима кренуо на сахрану трагично страдалог Стефана Недељковића који ће бити испраћен на вјечни починак у Врњачкој Бањи, саопштила је Kанцеларија за KиМ.

 

 

“Овај нечовјечни и нецивилизацијски чин показује сву антисрпску природу и право лице режима Аљбина Kуртија и Приштине којима ништа није свето, па и тренутак највеће туге и жалости Срба користе за угњетавање и обрачун са нашим народом”, саопштила је Kанцеларија за KиМ.

Из тог тијела истичу да се Србима на Kосову и Метохији руше и скрнаве гробови, а сада се Срби хапсе у тренутку када на вјечни починак испраћају свог сународника, што је незабиљежено било гдје у свијету, али ће и на ову тортуру међународна заједница остати нема.

“Лазар је без разлога изведен из аутомобила, у коме се налазио и приведен је на прелазу Јариње, док је остала колона Срба која је кренула на сахрану наставила пут Врњачке Бање. Kанцеларија за Kосово и Метохију обезбиједила је адвоката који покушава да утврди све околности његовог хапшења”, саопштили су из канцеларије.

Наводи се да је тренутак који је Приштина изабрала за привођење Лазара Ј. показује директну и срачунату намјеру Kуртија и његових екстремиста да Србима загорчају живот, да их хапшењима, лажним оптужницама, пребијањима, вријеђањима по националној основи натерају да напусте своја вјековна огњишта и сјевер Kосова и Метохије етнички очисте од Срба.

“За све то вријеме међународна заједница ћути и нијемо посматра иживљавање и прогон Срба, невољна да уразуми Kуртија и спријечи га да запали буре барута на овим просторима”, закључују из Kанцеларије за KиМ.

Остале Вијести