НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Умјесто осуде оптужнице, у СДС-у критикују удружења која су дала подршку Додику

15/08/2023

Из Српске демократске странке још нема осуде оптужнице против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића, иако су посланици СДС у Парламенту подржали законе због којих је Кристијан Шмит измијенио Кривични закон БиХ и омогућио Тужилаштву БиХ да покрене кривични поступак.

 

Умјесто осуде оптужнице, у СДС-у критикују удружења, између осталих и борачка, која су дала подршку предсједнику Додику и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу.

 

Оптужују их да бране личне интересе Милорада Додика и политику коју заступа.

 

Из борачких организација поручују да подржавају искључиво институције Српске у борби против наметања нелегалних представника.

 

СДС питају смета ли им слободна Република Српска?

 

Умјесто да коментарише оптужницу против Додика и Лукића, лидер СДС-а Милан Миличевић напада бројна удружења и организације које су подржале предсједника Српске, називајући их Додиковим “чуварима”. Како тврди, Додик је на сва “стратешка мјеста” у Српској поставио људе из СНСД-а да би успоставио потпуну контролу.

 

– Чувари вође од свих спољних и унутрашњих непријатеља су на челу највећег броја удружења пензионера, разних синдиката, ловачких удружења, разних борачких удружења – на крају крајева он их је и основао да би их разјединио и ставио под своју контролу. У Републици Српској на челу студентских организација, без изузетка, налазе се перспективни СНСД-ови полетарци који безпоговорно слушају и обожавају вођу – навео је Миличевић.

 

СДС-ов Маринко Божовић отишао је корак даље па оптужио ове организације да су оне, а не Тужилаштво и странци, креатори кризе у Српској.

 

– Стидим се оваковог предсједника, стидим се оваквих удружења од општег интереса, која би требало да раде свој посао, а не да измишљају кризе, као продужена рука извршног комитета – рекао је Божовић.

 

Из Борачке организације Републике Српске одговарају да ова популација стоји уз одлуке Народне скупштине која штити уставне одлуке Републике. Обавеза је сваког Србина да штити Републику Српску као светињу, каже предсједник Борса Радан Остојић.

 

Приписивати политички контекст ствараоцима Српске, за Савез логораша је неприхватљиво. Анђелко Носовић наглашава да је једина борачка идеологија – слобода Републике Српске.

 

– Да, ми бранимо Републику Српску, бранимо предсједника Републике, и ми бисмо то урадили и да је предсједник Републике из СДС-а, стали би у одбрану сваког човјека који брани Републику Српску и институције Српске, који се бори и супротставља наметнутим законима који су искључиво уперени против српског народа и Републике Српске – навео је Носовић.

 

Ветерани питају да ли они којима смета подршка институцији предсједника, заступају идеологију подаништва?

 

– Да ли то значи да би ви проводили Шмитове одлуке да вршите дужност предсједника? Не знам да ли треба да наглашавам да нисам члан ниједне странке, немам идола и ово није мијешање у политику. Питам као обичан безбојац који је био спреман за Републику Српску живот дати – поручио је Александар Недић, генерални секретар Удружења Ветерани Републике Српске.

 

Из Уније студената наглашавају да су писања СДС-а неоснована. Подсјећају да је њихов рад искључиво заштита интереса младих и студената и да нема мјеста политичкој ангажованости.

 

– Саопштење је настало из потребе да пружимо подршку предсједнику Републике као институцији коју он као такав заступа и од таквих ставова нећемо одступити без обзира на било какве притиске – истакао је Андреј Шева, предсједник Уније студената Републике Српске.

 

Тужно је посматрати у шта су Милан Миличевић и његови претходници претворили некада велики и патриотски СДС, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић. За њега је срамно што СДС вријеђа патриотска осјећања грађана Српске.

 

– Милан Миличевић из страха од страних налогодаваца није ни на који начин осудио подизање оптужнице против предсједника Републике Српске због тога што је потписао Указ о проглашењу закона за који су гласали и посланици СДС-а, већ се чак усудио критиковати и вријеђати борце, студенте, пензионере, ловце, раднике и друге који су имали довољно патриотског осјећаја да препознају да се иза срамне оптужнице против Додика и Лукића крије перфидни удар на право да у Српској сами одлучујемо о својој судбини – нагласио је Ковачевић.

 

Да ли СДС-у сметају и “Ствараоци Републике Српске”који кажу да ће са руководством бранити Српску истим жаром и снагом као кад је стварана. Онима који са странцима и политичким Сарајевом раде на урушавању Српске, поручују да им то неће дозволити.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести