НОВОСТИ

Вишковић упозорио странце: Ако се неко дрзне да иде у насилно привођење Додика, мораће да наиђе на отпор МУП Српске

18/11/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће буџет Српске за 2024. годину бити већи у односу на недовно усвојени ребаланс за ову годину.

 

 

Све оно што буџет једне Републике треба да испуњава нађи ће се у буџету Српске за 2024. годину. Ми ћемо своје обавезе редовно испуњавати, рекао је он.

 

Подсјећа да је буџет за 2023. годину био за милијарду КМ већи у односу на буџет за 2022. годину, а у ребалансу је повећан за 140 милиона КМ.

 

– Буџет за пољопривреду 2023. године био је за 100 милиона КМ већи од буџета у 2022. години, односно повећан је са 75 милиона на 180 милиона КМ – рекао је Вишковић за НТВ Арена из Бијељине.

 

Вишковић тврди да је политичка и економска ситуација у Српској стабилна без обзира на свакодневне притиске “који су интензивирани од љета”.

Он је навео да предсједник Републике Српске Милорад Додик неће бити склоњен са политичке сцене, додајући да то неће дозволити грађани и институције Српске.

 

Вишковић је указао да је уставна надлежност МУП Српске да заштити предсједника Републике.

– Ако се неко дрзне да иде у насилно привођење предсједника Републике, мораће да наиђе на отпор МУП Српске. То указујем на састанцима са свим страним званичницима и апелујем да се не дрзну и не помисле да могу ићи у тај корак, јер ће тада узгрозити безбједност већег броја људи, а можда и БиХ – рекао је Вишковић.

 

Он је истакао да Дејтонски споразум не руше представници институција Српске, већ одређени кругови међународне заједнице, на челу с америчком Амбасадом у БиХ, стране судије у Уставном суду БиХ и нелегални високи представник.

Вишковић је рекао да је Српска скупо плаћена животима скоро 23.000 људи и нема нико право ни мандат да урадити нешто што није у интересу Републике Српске.

 

Он је навео да би, према најновијим истраживањима рађеним у протеклих 15 дана, владајућа коалиција у Републици Српској, уколико би сада били одржани избори, имала већу подршку грађана Српске него на прошлим изборима.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести