НОВОСТИ

Вишковић: Уставни суд продужена рука интереса одређених кругова међународне заједнице

02/03/2023

Данашњом одлуком о доношењу привремене мјере о забрани примјене Закона о непокретној имовини, по апелацији бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећиревића, Уставни суд је, по ко зна који пут, показао да је продужена рука интереса одређених кругова међународне заједнице и да су у свом раду не руководи правом, него политиком, саопштио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

 

Радован Вишковић

Радован Вишковић

 

– Кад је ријеч о Уставном суду БиХ, ништа нас више не може изненадити, па и кад, само четири дана након наводног високог представника, доносе практично идентичну одлуку, овај пут само упаковану у правну форму – истакао је Вишковић.

Како он додаје, ово је најдиректнији могући доказ да су ове двије одлуке доносене у међусуобној кооординацији, те да иза њих стоје политички, а не правни мотиви, с циљем унижавања позиције Републике Српске и отимања њених надлежности.

– Оваквим поступањем, не гради се се БиХ, како у Сарајеву мисле, него само доприноси њеној разградњи и фрустрирајућем расту неповјерења српског народа због констатаних удара на дејтонске надлежности Републике Српске – каже Вишковић.

Вишковић наводи да је овај пут на мети Закон о непокретној имовини, те да би други пут могло бити нешто друго са префиксом Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести