НОВОСТИ

Вишковић: Због опструкција Сарајева и блокаде источне гасне конекције Српска трпи штету

21/05/2023

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би волио да у Предсједништву БиХ буде “закочена” источна гасна конекција, јер ће чланови Предсједништа Денис Бећировић и Жељко Комшић, уколико буду гласали против тог пројекта, видјети гдје ће својом кривицом одвести БиХ.

 

Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

 

– Ја бих волио да закоче, да онда дефинитивно кажемо једни другима “хвала, довиђења, били смо у љубави, више нисмо”, ако они мисле да се могу играти са грађанима БиХ – рекао је Вишковић.

Он је рекао да већу корист од руског гаса имају становници Федерације БиХ, него Републике Српске и да су они два пута већи потрошачи, него Република Српска.

– Свим званичницима и међународне заједнице сам рекао “ако можете да понудите БиХ гас бољи, квалитетнији, јефтинији него што је руски, ми ћемо вам се у томе прикључити”. Али очито да не могу – рекао је Вишковић.

Он је оцијенио да је прича о Азербејџану и о Америци мало неозбиљна и додао да за јужну гасну конекцију још нису направили ни студију изводљивости, чак не знају ни трасу, нити било шта, али је доводе у раван са источниом конекцијом.

Вишковић је рекао да је Република Српска завршила скоро 90 одсто експропријације за источну гасну интерконекцију зато што ће је водити у траси ауто-пута од Бањалуке до Раче.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести