НОВОСТИ

Врањеш: Напади на један малобројан, али историјски велики народ неће проћи без одговора (ВИДЕО)

21/04/2024

Са Трга Крајине у Бањалуци, са великог народног митинга “Српска те зове”, јасно је послана порука српског јединства, иако нису били присутни представници опозиције, рекао је за РТРС амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш.

 

 

– Показано је српско јединство које је окупљено око заједничког проблема. Напади на један малобројан, али историјски велики народ неће проћи без одговора. Остаћемо јединствани – поручио је Врањеш.

 

Истакао је да је Србија јако активна у покушајима да се чује глас да је најављена резолуција о Сребреници бесмислена.

 

– То је нешто што може да остави негативне посљедице, како међу народима, тако и на међународном плану. Србија ће показати да, ипак и Србија и Срби имају пријатеље који нас разумију и не желе да учестувују у овој фарси – рекао је Врањеш.

Истакао је да се сама тема политизује, као и да је одређени број држава то и примијетио.

 

– Подсјетићу да је амбасадор Ирана у Србији Рашид Хасан Пур Баеи рекао је да Запад нема добре намјере и није искрен када је ријеч о Сребреници – каже Врањеш.

 

Каже, да нико не доводи у питање жртве и да се злочин десио, и пита коме је данас интерес да се врати 29 година у “рикверц.”

 

– Резолуција о Сребреници није никакав емпатијски однос према жртвама већ има друге интересе, а тичу се нових оптужница за исламофобију – сматра Врањеш.

 

Он је нагласио да трагична чињеница на Блиском истоку неће бити обухваћена неком резолуцијом у УН, јер за колективни Запад то није релевантно, али би усвајањем резолуције о Сребреници показали цијелом свијету да они ипак као колективни Запад нису исламофоби, него напротив, веома емпатични пријатељи балканских муслимана.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести