НОВОСТИ

Врањеш: Србија стоји иза свих Срба гдје год они живјели

27/07/2023

Амбасадор БиХ у Републици Србији Александар Врањеш разговарао је у Београду са директором Безбједносно-информативне агенције Александром Вулином, те му пренио изразе подршке српског народа у БиХ поводом неправедних и неоправданих санкција САД.

 

– Подршку директору БИА Вулину сам дао и у лично име, као амбасадор БиХ у Србији. Република Српска и српски народ веома добро знају колико су те санкције неоправдане и неправедне, јер ми деценијама трпимо разне облике притисака, санкција, одузимања надлежности, кршења људских права од САД, ОХР и других западних земаља – рекао је Врањеш.

 

Он је нагласио да Срби у Републици Српској знају кроз шта пролази директор БИА коме је, као у средњем вијеку, политички пресуђено без суђења само зато што је Србин.

 

Амбасадор БиХ у Србији захвалио је директору БИА на подршци студенткињама које су, само зато што су исказале став супротан ставовима бошњачке политичке елите, изгубиле право на образовање у Сарајеву и готово линчоване у граду у који су дошле да студирају.

 

– Захвалан сам директору Вулину на томе што је Валентини Вујичић и Слађани Тодић обезбиједио стипендије и могућност наставка школовања на Академији за националну безбједност и тиме показао да Србија стоји иза свих Срба гдје год они живјели и какве год неправде трпјели – поручио је Врањеш.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести