НОВОСТИ

Врањеш: Све присутнија нервоза Запада, отићи ће Хелен Флукер збуњена из БиХ, исто као и Шмит

25/10/2023

Амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш рекао је да је више него примјетно да је нервоза присутна у редовима колективног Запада у БиХ, па се чак и не правдају излизаним аргументима из домена међународног права, него све отвореније показују да не маре ни за право ни правду.

Врањеш је рекао да им очигледно није било довољно да санкционишу само предсједника Републике Српске Милорада Додика, него су морали да то учине и његовој дјеци, Игору и Горици, да би нападајући породицу показали колико су далеко спремни да иду у својој безкрупулозној политичкој борби.

 

– Али, резултат таквих притисака није страх и покоравање, него пркос и отпор. Као да ништа нису научили од својих претходника и сународника који су такође силом покушавали да мијењају људе и симболе на овим просторима – навео је Врањеш за Срну.

 

Он је нагласио да именовање Кристијана Шмита ван свих процедура и карт бланш да у БиХ тренира диктаторске вјештине, говори колико су им канџе провириле кроз бијеле рукавице и као да су у силној жељи да по сваку цијену дисциплинују Србе, униште Републику Српску и смакну Милорада Додика, занемарили да таквим политикама крче пут за потпуно супротан сценариј.

 

– И док Шмит удара посљедње ексере у ковчег државне заједнице уз западне аплаузе, Срби манифестују одлучност да бране Републику Српску, своје симболе, имовину и институције. Кују Срби одбрамбене планове, па није ни чудо што се шефица политичког одјељења Амбасаде Велике Британије у Сарајеву Хелен Флукер регионално узмувала, па истражује колику подршку Додик има и у Српској и ван ње.

 

Много тога интересује политичку Хелен. Од тога како Милорад Додик стоји у Матици па до питања да ли ће га наша полиција бранити свим средствима уколико му пресуде англо-судије у Сарајеву. Ниједан одговор јој се није допао. Отићи ће збуњена једног дана из БиХ. Баш као и Шмит – закључио је Врањеш.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести